Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА МЛАЂЕНА КЕКЕРОВИЋА (1968)

30.08.2013. 14:22

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Млађена Кекеровића (1968) из мјеста Трн код Лакташа.

Овај осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је за организовани криминал у вези са кривичним дјелом порезне утаје, те низом кривичних дјела из области економског криминала, укључујући царинске преваре, незаконит поврат пореза, спречавање доказивања и друга кривична дјела којима је остварена незаконита имовинска корист у вишемилионским износима.

Тужилаштво БиХ у овом предмету води истрагу против већег броја осумњичених физичких и правних лица, те ће ускоро бити подигнута оптужница.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. ставу 1. тачкама а) и б), односно због постојања опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Приједлог за одређивање мјере притвора је упућен Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља рад на овом предмету у смјеру подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba