Vijesti

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH SASTAO SE SA AMBASADOROM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

09.08.2013. 15:40

Glavni tužilac Goran Salihović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Patricka Moona.

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH SASTAO SE SA AMBASADOROM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

Ambasador, NJ.E. Patrick Moon, je u razgovoru sa glavnim tužiocem izrazio podršku jačanju kapaciteta za procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao i planovima i aktivnostima Tužilaštva BiH za jačanje kapaciteta i povećanje broja tužilaca, te prelazak u novu zgradu sa adekvatnim prostorom za rad uposlenika Tužilaštva BiH, što su ujedno i preporuke strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa između EU i BiH.

NJ.E. Moon je također rekao da će se nastaviti sa podrškom neovisnom pravosuđu, odnosno sudovima i tužilaštvima, što je i jedan od ciljeva Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Gospodin Salihović je rekao da će povećanje broja tužilaca i jačanje kapaciteta pomoći u efikasnijem procesuiranju predmeta ratnih zločina, organizovanog kriminala i korupcije, te se zahvalio ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na kontinuiranoj podršci Vlade SAD-a Tuzilaštvu BiH i jačanju uspostave vladavine prava u našoj zemlji, te izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Glavni tužilac Salihović zaželio je ambasadoru Moonu puno uspjeha i sreće u nastavku diplomatske karijere.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba