Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELUJE NA SASTANKU NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA ZEMALJA REGIJE

09.07.2013. 15:05

Izaslanstvo BiH, koje sačinjavaju glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, predsjedatelj VSTV-a Milorad Novković i pomoćnik ministra pravde BiH Nikola Sladoje, sudjeluje na sastanku dužnosnika tužiteljstava i pravosudnih institucija iz zemalja regije.

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELUJE NA SASTANKU NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA ZEMALJA REGIJE

Na sastanku koji se realizira u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i Ministarstva pravosuđa Hrvatske, sudjeluju najviši dužnosnici tužiteljstava i pravosudnih institucija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije, BiH, Crne Gore i sa područja Kosova.

Teme razgovora su jačanje institucija pravosuđa i vladavine zakona u regiji, suradnja između pravosudnih institucija, pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, kao i međusobna suradnja zemalja regije u suzbijanju transnacionalnog organiziranog kriminala.

Glavni tužitelj Salihović je istakao suradnju između pravosudnih institucija kao ključnu za učinkovitu borbu protiv svih oblika teškog kriminala, naročito organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina te kaznenih djela u svezi sa ilegalnim migracijama i krijumčarenjem roba.

Na sastanku u Zagrebu se, između ostaloga, razgovaralo o razmjeni iskustava i najboljih praksi u procesima uspostave vladavine prava i provedbe zakona sukladno europskim standardima, kao i izazovima sa kojima se u svome radu susreću pravosudne institucije i agencije za provedbu zakona.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba