Vijesti

OPTUŽENI ELSAN HASANOVIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

03.07.2013. 15:05

Optuženi Elsan Hasanović sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Elsan Hasanović, rođen 11. 10. 1981. godine u Bijelom Polju, Crna Gora, državljanin Crne Gore, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i sa tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

U skladu sa sporazumom tužilac, uz saglasnost optuženog i njegovog branitelja, predlaže da Sud BiH izrekne optuženom Elsanu Hasanoviću kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine. Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela koje je opisano u optužnici Tužilaštva BiH od 12. 03. 2013. godine, potvrđenoj od strane sudije za prethodno saslušanje Suda BiH dana 15. 04. 2013. godine.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivice, optuženi pristaje da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba