Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ, ПРОВЕДЕНА УДРУЖЕНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ

17.06.2013. 15:16

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници SIPA-е, МУП-а РС и Федералне управе полиције, извршили су претресе и привођење осумњичених на више локација у БиХ, укључујући Бањалуку, Брод, Сарајево и Кисељак.

Активности су проведене у оквиру истраге коју води Тужилаштво БиХ против више лица осумњичених за неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

Наиме, током истраге се дошло до сазнања да се осумњичена лица, између осталог, баве незаконитим састављањем и прављењем оружја.

У оквиру акције приведен је већи број осумњичених, а заплијењена је и одређена количина доказног материјала, укључујући илегално направљено оружје, пиштоље и дијелове оружја, одређену количину опојне дроге те други доказни материјал.

Осумњичена лица ће у законском року бити испитана, након чега ће бити одлучено о њиховом даљем задржавању.

Настављају се активности у овом предмету.

Тужилаштво БиХ, заједно са агенцијама за провођење закона, наставља активности у борби против организованог криминала и корупције.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba