Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH, PROVEDENA ZDRUŽENA POLICIJSKA AKCIJA U BORBI PROTIV NEOVLAŠTENOG PROMETA ORUŽJEM I VOJNOM OPREMOM

17.06.2013. 15:16

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici SIPA-e, MUP-a RS i Federalne uprave policije, izvršili su pretrese i privođenje osumnjičenih na više lokacija u BiH, uključujući Banjaluku, Brod, Sarajevo i Kiseljak.

Aktivnosti su provedene u okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH protiv više osoba osumnjičenih za neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Naime, tokom istrage se došlo do saznanja da se osumnjičene osobe, između ostalog, bave nezakonitim sastavljanjem i pravljenjem oružja.

U okviru akcije priveden je veći broj osumnjičenih, a zaplijenjena je i određena količina dokaznog materijala, uključujući ilegalno napravljeno oružje, pištolje i dijelove oružja, određenu količinu opojne droge te drugi dokazni materijal.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti ispitane, nakon čega će biti odlučeno o njihovom daljem zadržavanju.

Nastavljaju se aktivnosti u ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa agencijama za provođenje zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba