Vijesti

SASTALI SE PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH I UN-a

14.06.2013. 15:19

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine i dužnosnici Tužiteljstva BiH danas su održali sastanak sa predstavnicima UN-a. Izaslanstvo UN-a je predvodila gospođa Zainab Hawa Bаngura, specijalna predstavnica generalnog tajnika UN-a za pitanja seksualnog nasilja u ratnim sukobima.

SASTALI SE PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH I UN-a

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina koji se odnose na silovanje i seksualno zlostavljanje.

Tužitelj i predstavnici Tužiteljstva BiH su upoznali predstavnicu UN-a sa radom Tužiteljstva, kao i sa do sada procesuiranim predmetima ratnih zločina, među kojima su i predmeti ratnog zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Predstavnici Tužiteljstva BiH su informirali gospođu Bаngura i njene suradnike o radu Odjela za istrage i podršku svjedocima Tužiteljstva BiH, koji je utemeljen radi pružanja potpore žrtvama i svjedocima.

Također, razgovarano je i o modalitetima za poboljšanje i ubrzanje procesuiranja ovih predmeta, te mogućnostima pružanja potpore žrtvama ovih zločina tijekom i nakon sudbenog postupka.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba