Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH ULOŽILO ŽALBU NA UKIDANJE PRITVORA U PREDMETU BUDIMIR I DR.

12.06.2013. 15:00

TUŽITELJSTVO BiH ISTIČE DA JE SUD U SVOM RJEŠENJU UTVRDIO NADLEŽNOST U OVOM PREDMETU, KAO I POSTOJANJE OSNOVANE SUMNJE DA JE POČINJENO KAZNENO DJELO

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH žalbu na rješenje suda kojim se odbija prijedlog za određivanje pritvora u predmetu protiv Živka Budimira i dr.

U žalbi se ističe da postoji potreba za određivanjem pritvora osumnjičenima zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili supočinitelje.

Tužiteljstvo u žalbi traži od Suda BiH da istu uvaži te odredi mjeru pritvora i odgovarajuće mjere zabrane, kako bi se spriječilo ometanje istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH.

U svezi sa rješenjem Suda BiH, tužiteljstvo ističe da su u rješenju utvrđene bitne činjenice koje potvrđuju kvalitet dokaza u ovom predmetu:

- od suda je potvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, na temelju prikupljenih dokaza protiv osumnjičenih u ovom predmetu,

- utvrđena je nadležnost Tužiteljstva BiH i Suda BiH sukladno članku 7. Zakona o Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa agencijama za provedbu zakona, nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba