Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA-е

10.06.2013. 15:32

Јачање сарадње, координисан рад на предметима ратних злочина и организованог криминала, те постизање што бољих резултата у будућности, биле су централне теме данас одржаног састанка.

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA-е

У Сарајеву је одржан састанак представника Тужилаштва БиХ и SIPA-е, на којем су учествовали главни тужилац Горан Салиховић и директор Државне агенције за истраге и заштиту Горан Зубац, са својим сарадницима.

На састанку је разговарано о сарадњи тужилаштва и SIPA-е у раду на предметима ратних злочина, организованог криминала, корупције и тероризма, те побољшању сарадње и постизању што бољих резултата у будућности.

Током састанка договорени су модалитети за што ефикаснију комуникацију и отклањање било каквих потешкоћа које се могу појавити приликом рада.

Тужилаштво БиХ и SIPA већ деценију воде истраге и процесуирају најтежа дјела организованог криминала, ратних злочина и корупције, а заједничким радом ове двије институције остварени су значајни резултати те оптужен и процесуиран велики број починилаца поменутих кривичних дјела.

Радећи у интересу свих грађана Босне и Херцеговине, на путу ка европским интеграцијама, Тужилаштво БиХ и SIPA настављају активности у борби против најсложенијих облика криминала.

Такође, у будућности ће се јачати сарадња и са партнерским агенцијама у региону, Европи и свијету, ради што ефикасније борбе против прекограничног криминала.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba