Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I SIPA-e

10.06.2013. 15:32

Jačanje suradnje, koordiniran rad na predmetima ratnih zločina i organiziranog kriminala, te postizanje što boljih rezultata u budućnosti, bile su središnje teme danas održanog sastanka.

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I SIPA-e

U Sarajevu je održan sastanak predstavnika Tužiteljstva BiH i SIPA-e, na kojem su sudjelovali glavni tužitelj Goran Salihović i ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac, sa svojim suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o suradnji tužiteljstva i SIPA-e u radu na predmetima ratnih zločina, organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, te poboljšanju suradnje i postizanju što boljih rezultata u budućnosti.

Tijekom sastanka dogovoreni su modaliteti za što učinkovitiju komunikaciju i otklanjanje bilo kakvih poteškoća koje se mogu pojaviti prilikom rada.

Tužiteljstvo BiH i SIPA već desetljeće vode istrage i procesuiraju najteža djela organiziranog kriminala, ratnih zločina i korupcije, a zajedničkim radom ove dvije institucije ostvareni su značajni rezultati te optužen i procesuiran veliki broj počinitelja pomenutih kaznenih djela.

Radeći u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, na putu ka europskim integracijama, Tužiteljstvo BiH i SIPA nastavljaju aktivnosti u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Također, u budućnosti će se jačati suradnja i sa partnerskim agencijama u regiji, Europi i svijetu, radi što učinkovitije borbe protiv prekograničnog kriminala.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba