Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA I MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENE OSOBE KOJE SU LIŠENE SLOBODE U NASTAVKU AKCIJE „PATRIOT“

04.06.2013. 15:45

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog mjere pritvora za jednu osobu, a za dvije osobe uputio je prijedlog mjere zabrane. Pomenute osobe lišene su slobode u nastavku akcije „Patriot“ dana 02. 06. 2013. godine, od strane ovlaštenih pripadnika Agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osobu:

- S. H. (1959), državljanku BiH.

Tužiteljstvo predlaže da Sud BiH prema osumnjičenoj odredi mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca iz razloga propisanih člankom 132. stavkom 1. točkom b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da će, ukoliko bude na slobodi, uništiti, sakriti, krivotvoriti dokaze koji su važni za kazneni postupak te da će izvršiti utjecaj na svjedoke i supočinitelje.

Prijedlog za određivanje mjere zabrane upućen je za osobe:

- S. G. (1984), državljanku BiH i

- K. S. (1983), državljanina BiH.

Tužiteljstvo predlaže da Sud BiH prema osumnjičenima S. G. i K. S. izrekne mjeru zabrane sastajanja sa određenim osobama iz članka 126.a stavka 1. točke c) ZKP-a BiH.

Navedene osumnjičene osobe se terete da su počinile kazneno djelo udruživanje radi počinjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ-a BiH u svezi sa kaznenim djelom protuzakonito posredovanje iz članka 382. KZ-a FBiH u svezi sa kaznenim djelom protuzakonito posredovanje iz članka 219. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH, a osumnjičeni S. G. i K. S., u svezi sa člankom 31. KZ-a BiH, da su počinili kazneno djelo udruživanje radi počinjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom prijevara iz članka 294. KZ-a FBiH, u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora i za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba