Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕТИРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

16.05.2013. 15:17

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против четири лица која се терете за неовлаштени међународни промет опојним дрогама.

Оптужница је подигнута против:

1.    М. М. (1979) из Бановића, држављанина БиХ,

2.   О. Р. (1977) из Бановића, раније осуђиваног, држављанина БиХ,

3.   М. Е. (1986) из Бановића, држављанина БиХ и

4.   Р. Е. (1989) из Бановића, држављанке БиХ.

Оптужени М. М. и О. Р. се терете да су током фебруара 2013. године, у циљу стицања имовинске користи, заједно са њима познатим лицима из Краљевине Холандије организовали групу људи, а оптужени М. Е. и Р. Е. се терете да су постали члановима организоване групе људи која се бавила вршењем кривичних дјела која су у вези са неовлаштеном међународном продајом, куповином ради продаје те преносом и превозом опојне дроге „кокаин“, која је прописом проглашена опојном дрогом и чији је промет забрањен.

Према наводима оптужнице, оптужени су одлазили на подручје СР Њемачке и Краљевине Холандије те тамо преузимали опојну дрогу „кокаин“ коју су ради избјегавања полицијске контроле сакривали у возилу и превозили на подручје Босне и Херцеговине.

Након што су припадници SIPA-е зауставили и претресли возило којим је управљао М. Е., дана 16. 02. 2013. године у мјесту Орашје, у наслоњачу задњег десног сједишта пронашли су и одузели један пакет упакован у ПВЦ врећице, омотан прозирном ПВЦ фолијом и облијепљен бијелом самољепљивом траком са садржајем 978,02 грама опојне дроге „кокаин“, након чега су сви оптужени лишени слободе.

Због свега наведеног, оптужени се терете да су учинили кривично дјело неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. става 2. у вези става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba