Вијести

У ОПШТИНАМА БРАТУНАЦ И СРЕБРЕНИЦА ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

15.05.2013. 15:03

У општинама Братунац и Сребреница извршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ. На локалитету насеља Авдићи - Трзне, на подручју општине Братунац, извршена је ексхумација, а ексхумирано је више фрагмената скелетних остатака.

На подручју Сребренице на локалитету Пусумулићи, пронађено је више скелетних остатака једног лица, а на локалитету Каменско брдо пронађени су скелетни остаци најмање шест лица.

Након проналаска, посмртни остаци транспортовани су у Комеморативни центар у Тузлу, гдје ће бити извршена судско-медицинска обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, антрополози Међународне комисије за нестала лица (ICMP), као и полицијски службеници ПС Братунац и ПС Сребреница.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина, у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba