Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ М. С. (1984)

10.05.2013. 15:05

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- М. С. (1984) из Бање Луке, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је као припадник групе за организовани криминал, коју су поред њега чинила остала три члана (против којих је од стране УСКОК-а у Р Хрватској подигнута оптужница), имајући тачно одређене улоге и задатке, учинио кривично дјело организираног криминала у вези са неовлаштеним прометом опојним дрогама.

У оптужници се наводи да је група организована ради неовлаштене међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовања у даљој међународној продаји, слања и испоруке опојне дроге хероин из Босне и Херцеговине на територију Републике Хрватске.

Према наводима оптужнице, оптужени је у периоду од почетка јануара до краја марта 2012. године вршио неовлаштену куповину, складиштење, скривање и продају опојне дроге хероин двојици чланова организоване групе, а у циљу њене даље продаје трећем члану и другим, њима познатим, купцима на територији Р Хрватске.

На овај начин је у више наврата, са подручја БиХ у Р Хрватску, прокријумчарена укупна количина од око 600 грама опојне дроге хероин.

Оптужени се третети и да је дана 22. 03. 2010. године у породичној кући набавио и држао ватрено оружје које је грађанима забрањено држати и набављати, према члану 7. ставу 2. Закона о оружју и муницији Републике Српске („Службени гласник РС“, број 70/07).

Због свега наведеног, оптужени се терети да је учинио кривично дјело организирани криминал из члана 250. става 2. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. истог Закона, те кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 399. става 1. КЗ-а РС-а.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba