Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV M. S. (1984)

10.05.2013. 15:05

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

- M. S. (1984) iz Banjaluke, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je kao pripadnik skupine za organizirani kriminal, koju su pored njega činila ostala tri člana (protiv kojih je od strane USKOK-a u R Hrvatskoj podignuta optužnica), imajući točno određene uloge i zadatke, počinio kazneno djelo organiziranog kriminala u svezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama.

U optužnici se navodi da je skupina organizirana radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prijevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojne droge heroin iz Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske.

Prema navodima optužnice, optuženi je u razdoblju od početka siječnja do konca ožujka 2012. godine vršio neovlaštenu kupovinu, skladištenje, skrivanje i prodaju opojne droge heroin dvojici članova organizirane skupine, a u cilju njene dalje prodaje trećem članu i drugim, njima poznatim, kupcima na teritoriju R Hrvatske.

Na ovaj način je u više navrata, sa područja BiH u R Hrvatsku, prokrijumčarena ukupna količina od oko 600 grama opojne droge heroin.

Optuženi se treteti i da je dana 22. 03. 2010. godine u obiteljskoj kući nabavio i držao vatreno oružje koje je građanima zabranjeno držati i nabavljati, prema članku 7. stavku 2. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 70/07).

Zbog svega navedenog, optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavka 2. u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 54. istog Zakona, te kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz članka 399. stavka 1. KZ-a RS-a.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba