Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ PRIMIO U POSJETU VELEPOSLANICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH

30.04.2013. 14:49

Veleposlanica SR Njemačke u BiH, Nj.E. Marija Ulrike-Knotz, posjetila je Tužiteljstvo BiH i sastala se sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽITELJ PRIMIO U POSJETU VELEPOSLANICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH
GLAVNI TUŽITELJ PRIMIO U POSJETU VELEPOSLANICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanicu sa najnovijim aktivnostima Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kao i aktivnostima na planiranom povećanju kapaciteta Tužiteljstva BiH i preseljenja u novu zgradu, sa adekvatnim kapacitetima za smještaj svih uposlenika Tužiteljstva BiH.

Glavni tužitelj je istakao da u budućnosti predstoje aktivnosti na jačanju kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, te da će Tužiteljstvo BiH biti istrajno na uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Također, tužitelj je istakao da od jačanja kapaciteta Tužiteljstva zavise i rezultati u budućnosti te da je potrebna potpora vlasti u BiH, kao i međunarodne zajednice, na jačanju vladavine prava i neovisnosti pravosuđa.

Predstavnici Veleposlanstva Njemačke pohvalili su napore Tužiteljstva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, te zaželjeli glavnom tužitelju puno uspjeha u budućem radu.

Sudionici sastanka istakli su da su jačanje pravosudnih institucija, neovisnost pravosuđa, uspostava vladavine prava i neovisnost izbora tužitelja ključni elementi u predstojećem procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, budućem privlačenju investicija u BiH, te napretku i razvoju Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba