Vijesti

GLAVNI TUŽILAC TBiH PRIMIO U POSJETU AMBASADORICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH

30.04.2013. 14:49

Ambasadorica SR Njemačke u BiH, Nj.E. Marija Ulrike-Knotz, posjetila je Tužilaštvo BiH i sastala se sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽILAC TBiH PRIMIO U POSJETU AMBASADORICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH
GLAVNI TUŽILAC TBiH PRIMIO U POSJETU AMBASADORICU SAVEZNE REPUBLIKE NJEMAČKE U BiH

Glavni tužilac je upoznao ambasadoricu sa najnovijim aktivnostima Tužilaštva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kao i aktivnostima na planiranom povećanju kapaciteta Tužilaštva BiH i preseljenja u novu zgradu, sa adekvatnim kapacitetima za smještaj svih uposlenika Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac je istakao da u budućnosti predstoje aktivnosti na jačanju kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, te da će Tužilaštvo BiH biti istrajno na uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Također, tužilac je istakao da od jačanja kapaciteta Tužilaštva zavise i rezultati u budućnosti te da je potrebna podrška vlasti u BiH, kao i međunarodne zajednice, na jačanju vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa.

Predstavnici Ambasade Njemačke pohvalili su napore Tužilaštva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, te zaželjeli glavnom tužiocu puno uspjeha u budućem radu.

Sudionici sastanka istakli su da su jačanje pravosudnih institucija, nezavisnost pravosuđa, uspostava vladavine prava i nezavisnost izbora tužilaca ključni elementi u predstojećem procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, budućem privlačenju investicija u BiH, te napretku i razvoju Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba