Vijesti

LJILJANA GRANIĆ (1954), SLAVIŠA GRANIĆ (1981) I MILADIN JOKIĆ (1966) SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

29.04.2013. 15:34

Troje optuženih za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, sklopili su sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Odjela III.

-      Optužena Ljiljana Jokić, rođena 09. 12. 1954. godine u Sarajevu, nastanjena u Zvorniku, državljanka BiH, sklopila je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženu Ljiljanu Jokić osudi na uslovnu osudu tako što će joj odrediti kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od dvije (2) godine ne izvrši novo krivično djelo. Tužilac je za ovu optuženu također predložio i novčanu kaznu u iznosu od 2.000,00 KM, kao sporednu kaznu.

-      Optuženi Slaviša Granić, rođen 07. 07. 1981. godine u Sarajevu, nastanjen u Zvorniku, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Slavišu Granića osudi na uslovnu osudu tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne (1) godine ne izvrši novo krivično djelo. Tužilac je za ovog optuženog također predložio i novčanu kaznu u iznosu od 2.000,00 KM, kao sporednu kaznu.

-      Optuženi Miladin Jokić zvani „Baja“, rođen 10. 01. 1966. godine u Maglaju, nastanjen u Doboju, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Miladina Jokića osudi na uslovnu osudu tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri (3) godine ne izvrši novo krivično djelo. Tužilac je za ovog optuženog također predložio i novčanu kaznu u iznosu od 10.000,00 KM, kao sporednu kaznu.

Optuženi su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela za koje ih tereti optužnica Tužilaštva BiH od 17. 04. 2013. godine.

Predložene kazne u skladu su sa udjelom optuženih u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 17. 04. 2013. godine. Istovremeno su potvrdili da izjavu o priznanju krivice daju dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obavezuju da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji im, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju im, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba