Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SAŠE RADOŠEVIĆA (1975)

16.04.2013. 15:19

Тužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Radoševića, koji se tereti za kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Saše Radoševića, rođenog 26. 09. 1975. godine u Bihaću, nastanjenog u Banjaluci, državljanina BiH.

Optuženi Saša Radošević tereti se da je kao ravnatelj i odgovorna osoba u poduzeću „IMW Kompani“ d.o.o. Banjaluka, u razdoblju od rujna 2009. godine do siječnja 2010. godine, u Banjaluci, u podnešenim PDV prijavama UNO RC Banjaluka, za 09. i 11. mjesec 2009. godine, te 01. mjesec 2010. godine, protivno važećim odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, naveo lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, tako što je u rubrici podnešenih PDV prijava (zahtjev za povrat), navodio zaračunate iznose izlaznog PDV-a na temelju lažnih računa poduzeća sa kojima je navodno poslovao, prikazavši da je to za poduzeće “IMW Kompani” d.o.o. Banjaluka bio ulazni porez, koji nije plaćen, nakon čega je UNO RC Banjaluka neutemeljeno odobrila poduzeću “IMW Kompani” d.o.o. Banjaluka povrat poreza u ukupnom iznosu 104.161,00 KM, na koji način je oštećen proračun BiH za naznačeni iznos.

Prema navodima optužnice, Saša Radošević je podnio porezne prijave neistinite sadržine UNO BiH, te na ovaj način izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovne dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi 50.000,00 KM, čime je počinio kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavka 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba