Vijesti

CVJETKO MIŠIĆ (1987) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

16.04.2013. 15:16

Optuženi Cvjetko Mišić zvani „Cvele“ ili „Cekija“, rođen 30. 11. 1987. godine u Tuzli, nastanjen u Pelagićevu, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavka 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Cvjetka Mišića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i istodobno utvrdi da se ista neće izvršiti ako imenovani u roku od četiri (4) godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenih djela za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

On se tereti da je sudjelovao u prevođenju stranih državljana preko državne granice na mjestu na kojem prijelaz nije dozvoljen.

Predložena kazna je sukladna udjelu optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je pristao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 28. 12. 2012. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba