Vijesti

CVJETKO MIŠIĆ (1987) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

16.04.2013. 15:16

Optuženi Cvjetko Mišić zvani „Cvele“ ili „Cekija“, rođen 30. 11. 1987. godine u Tuzli, nastanjen u Pelagićevu, državljanin BiH, koji je optužen za krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stava 1. KZ-a BiH, u vezi sa članom 29. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivicu.

Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Cvjetka Mišića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i istovremeno utvrdi da se ista neće izvršiti ako imenovani u roku od četiri (4) godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

On se tereti da je sudjelovao u prevođenju stranih državljana preko državne granice na mjestu na kojem prelaz nije dozvoljen.

Predložena kazna je u skladu sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnih djela.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi je pristao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 28. 12. 2012. godine. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba