Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ MINISTARSKOJ KONFERENCIJI NA TEMU BORBA PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

12.04.2013. 15:55

U organizaciji Ministarstva pravde i države uprave i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, u suradnji sa partnerima konferencije, Švedske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju i Švedskog nacionalnog policijskog odbora - program "Razvoj Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije 2012-2014" u Beogradu je dana 11. i 12. 04. 2013. godine održana Regionalna ministarska konferencija na temu „Borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i pravosudna suradnja u regiji Jugoistočne Europe“.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ MINISTARSKOJ KONFERENCIJI NA TEMU BORBA PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Središnja tema konferencije odnosila se na raspravu o razmjeni iskustava i dobre prakse protiv organiziranog kriminala u Jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije.

Na konferenciji je glavni tužitelj dao doprinos i održao stručno izlaganje o aktivnostima u borbi protiv organiziranog kriminala.

Na ovom skupu, pored iskustva zemalja iz regiona, posebna pažnja data je iskustvima ministara unutarnjih poslova, voditelja izaslanstava i predstavnika međunarodnih organizacija, čiji su predstavnici održali iscrpne prezentacije iz svojih zemlja na temu "Novi mehanizmi međunarodne suradnje kao odgovor na suvremene trendove kriminaliteta".

U odvojenim sesijama ministri, tužitelji i policija razmijenili su iskustva i razmotrili najbolje načine i mehanizme za suradnju.

Na Regionalnoj konferenciji, u okviru izaslanstva iz Bosne i Hercegovine, sudjelovao je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, te predstavnici najviših tužiteljskih funkcija, ministri pravde, ministri unutarnjih poslova iz više zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici Europskog povjerenstva i međunarodnih organizacija.

Na kraju konferencije donjeti su rezultati i zaključci.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba