Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE ŠVEDSKE U BiH

10.04.2013. 15:15

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa veleposlanikom Kraljevine Švedske u našoj zemlji, NJ.E. Boom Williamom Hedbergom.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM KRALJEVINE ŠVEDSKE U BiH

Na sastanku je razgovarano o suradnji Vlade Kraljevine Švedske sa Tužiteljstvom BiH, kao i drugim pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanika sa aktualnim aktivnostima Tužiteljstva BiH na jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kao i naporima usmjerenim na učinkovitije procesuiranje počinitelja kaznenih djela koja su u nadležnosti Tužiteljstva BiH.

Veleposlanik Hedberg je istakao da je Veleposlanstvo Kraljevine Švedske uvijek imalo dobru suradnju sa Tužiteljstvom BiH, te da je Vlada Kraljevine Švedske, kroz donacije i druge oblike pomoći, davala značajnu potporu i pomagala uspostavu pravosudnih institucija BiH.

Glavni tužitelj se zahvalio na potpori i izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja nastaviti u budućnosti, te da se nada da će Kraljevina Švedska podržati rad pravosudnih institucija BiH, posebice u segmentu budućeg povećanja kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja i potpora Vlade Kraljevine Švedske u uspostavi i jačanju vladavine prava i pravosudnih institucija u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba