Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JEDNE OSOBE IZ CRNE GORE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

10.04.2013. 15:05

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

- E. H. (1981), iz Bijelog Polja u Republici Crnoj Gori, državljanina Republike Crne Gore.

Kako se navodi u optužnici, optuženi E. H. se u mjesecu veljači 2013. godine dogovorio sa njemu poznatom osobom iz Crne Gore, a u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, da mu preko državne granice između BiH i Republike Crne Gore prenese opojnu drogu heroin u količini od 500 grama.

Kako se dalje navodi u optužnici, osumnjičeni E. H. je dana 17. veljače 2013. godine u Sarajevu preuzeo pomenutu drogu za iznos od 7.500 eura, u namjeri njene daljnje prodaje na području Sarajeva, te je sakrio zajedno sa vagom za precizno mjerenje u jednom stanu, gdje je pronađena prigodom pretresa od strane ovlaštenih službenih osoba Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Optuženi E. H. se tereti da je neovlašteno vršio međunarodnu prodaju, prijenos, držanje, prijevoz, kao i da je radi prodaje kupio tvari ili preparate koji su propisom proglašeni opojnim drogama, čime je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba