Вијести

У МОДРИЧИ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО ПОСВЕЋЕН ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА У БиХ

10.04.2013. 15:02

На округлом столу у Модричи који је организован с циљем приближавања рада Тужилаштва БиХ и Суда БиХ локалним заједницама широм Босне и Херцеговине, представник Тужилаштва БиХ презентовао је историју, организацију и досадашње резултате рада Тужилаштва БиХ.

У МОДРИЧИ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО ПОСВЕЋЕН ПРИБЛИЖАВАЊУ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА У БиХ

На округлом столу учествовало је око 60 представника удружења жртава, локалних органа власти, полиције и правосуђа, невладиних организација, као и заинтересованих грађана, а руководилац Одсјека за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, присутнима је презентовао рад Тужилаштва БиХ са акцентом на предметима ратних злочина.

Учесницима округлог стола презентована је структура Тужилаштва БиХ и Посебног одсјека за ратне злочине, те специфичност рада на предметима ратних злочина који се односе на догађаје који су се десили прије 17 или више година.

Како би боље разумјели рад Тужилаштва БиХ, присутнима је презентована сложеност рада на предметима ратних злочина, у којима је често потребно саслушати више десетина свједока, те прикупити и по неколико стотина доказних материјала у оквиру само једног предмета.

Учесници округлог стола су имали прилику питати представнике Тужилаштва БиХ, Суда БиХ и Одсјека кривичне одбране при Министарству правде БиХ о питањима која их интересују из домена рада ових институција.

Организатор округлог стола у Модричи био је Хелсиншки одбор за људска права РС, уз подршку Амбасаде САД-а у Босни и Херцеговини.

Представници Тужилаштва БиХ редовно учествују на округлим столовима и конференцијама посвећеним приближавању рада Тужилаштва БиХ локалним заједницама и грађанима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba