Vijesti

ODRŽAN USPJEŠAN SASTANAK IZASLANSTVA TUŽITELJSTVA BiH SA PREDSTAVNICIMA TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

02.04.2013. 15:16

U prostorijama Tužiteljstva BiH uspješno je održan sastanak na kojem je sudjelovalo izaslanstvo Tužiteljstva BiH, koju su sačinjavali glavni tužitelj Goran Salihović, te zamjenica glavnog tužitelja, rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine Vesna Budimir, zamjenik glavnog tužitelja Dragan Čorlija i tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Ibro Bulić.

ODRŽAN USPJEŠAN SASTANAK IZASLANSTVA TUŽITELJSTVA BiH SA PREDSTAVNICIMA TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

Izaslanstvo Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije predvodio je tužitelj Milan Petrović, koji je imenovan za oficira za vezu između dva tužiteljstva.

Kao oficir za vezu iz Tužiteljstva BiH imenovana je rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine, tužiteljica Vesna Budimir.

Na sastanku sa kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije je razgovarano o suradnji i primjeni Protokola o suradnji između tužiteljstava u procesuiranju predmeta ratnih zločina, kao i o konkretnim aktivnostima koje se mogu poduzeti nakon stupanja na snagu Protokola o suradnji, koji je prije dva mjeseca potpisan u Briselu.

Između ostalog, razgovarano je o više konkretnih predmeta, te o predmetu „Tuzlanska kolona“ i ustupanju dokaza iz ovog predmeta, da bi se isti mogao procesuirati u BiH. Također, zatražen je odgovor od Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije o predmetu protiv Samira Honde, kako bi se zatražila ekstradicija u ovom predmetu i njegovo eventualno daljnje procesuiranje u BiH.

Tužiteljstvo BiH je izrazilo spremnost za suradnju i pomoć kolegama iz Srbije u predmetima na koje se može primijeniti nedavno potpisani Protokol.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba