Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈЕДНОГ ЛИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЛИЦА

29.03.2013. 15:10

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против И.Б., рођеног 26.03.1962. године у Призрену на Косову, настањеног у Драчу у Републици Албанији, држављанина Албаније, који се налази у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени И.Б. је дана 15.02.2013. године у свом путничком моторном возилу регистарских ознака Републике Албаније, ради прибављања имовинске користи у износу од 500,00 евра, са подручја Републике Албаније преко граничног прелаза Хум-Шћепан Поље, из Републике Црне Горе на подручје БиХ превезао једног држављанина Републике Албаније, те га довезао до граничног прелаза Дољани у општини Чапљина.

У оптужници се даље наводи да је оптужени И.Б., дана 16.02.2013. године, својим возилом преко граничног прелаза ушао у Републику Хрватску, а албанског држављанина, који је имао забрану уласка у Републику Хрватску, упутио је да на неприступачним дијеловима терена који нису означени као гранични прелаз, пјешке пређе у Републику Хрватску, гдје га је оптужени И.Б. требао сачекати како би се заједно упутили према Републици Италији, у чему је спријечен од стране припадника Граничне полиције Босне и Херцеговине.

Оптужница терети И.Б. да је из користољубља омогућио другом лицу недозвољени прелазак преко државне границе, чиме је учинио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba