Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JEDNE OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA OSOBA

29.03.2013. 15:10

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv I.B., rođenog 26.03.1962. godine u Prizrenu na Kosovu, nastanjenog u Draču u Republici Albaniji, državljanina Albanije, koji se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi I.B. je dana 15.02.2013. godine u svom putničkom motornom vozilu registracijskih oznaka Republike Albanije, radi pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 500,00 eura, sa područja Republike Albanije preko graničnog prijelaza Hum-Šćepan Polje, iz Republike Crne Gore na područje BiH prevezao jednog državljanina Republike Albanije, te ga dovezao do graničnog prijelaza Doljani u općini Čapljina.

U optužnici se dalje navodi da je optuženi I.B., dana 16.02.2013. godine, svojim vozilom preko graničnog prijelaza ušao u Republiku Hrvatsku, a albanskog državljanina, koji je imao zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku, uputio je da na nepristupačnim dijelovima terena koji nisu označeni kao granični prijelaz, pješice pređe u Republiku Hrvatsku, gdje ga je optuženi I.B. trebao sačekati kako bi se zajedno uputili prema Republici Italiji, u čemu je spriječen od strane pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine.

Optužnica tereti I.B. da je iz koristoljublja omogućio drugoj osobi nedozvoljeni prelazak preko državne granice, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavka 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba