Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ В.Д. (1977) ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

15.03.2013. 15:45

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против В.Д. (1977), рођеног и настањеног у Требињу, држављанина БиХ и Републике Црне Горе.

Оптужени В.Д. се терети да је током новембра и децембра 2011. године, ради стицања противправне имовинске користи, са њему познатим лицима из Републике Црне Горе, организовао групу људи због неовлаштене међународне купопродаје, преноса и превоза опојне дроге марихуана из Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину. Дрога марихуана проглашена је опојном дрогом и њен промет је забрањен према одредбама Закона о производњи и промету опојних дрога („Службени лист РБиХ“ број 2/92, 13/94) и чл. 53. Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога („Службени гласник БиХ“ бр. 8/06).

У оптужници се наводи да је оптужени дана 14.12.2011. године, у Републици Црној Гори, од њему познатог лица набавио неутврђену количину опојне дроге марихуана, коју је намјеравао пребацити преко државне границе и коју је сакрио у једној напуштеној кући. Припадници полиције Републике Црне Горе су, вршећи службене радње, дана 25.12.2011. године пронашли ову дрогу чија је укупна нето маса износила 25,565 килограма.

Оптужница терети оптуженог да је због прибављања незаконите имовинске користи организовао групу људи која се бавила међународном продајом, куповином ради продаје, те преносом и превозом опојне дроге марихуана која је прописом проглашена опојном дрогом, чиме је учинио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2., у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba