Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA I IZRICANJE MJERA ZABRANE

14.03.2013. 15:46

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora i izricanje mjera zabrane za više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom usmjerenom na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

Osumnjičene osobe, za koje je postupajući tužilac zatražio pritvor, lišene su slobode u koordiniranoj policijskoj akciji provedenoj na području Tuzle, Zenice i Busovače, a lišenje slobode izvršile su ovlaštene službene osobe Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA u saradnji sa pripadnicima MUP-a ZDK-a i MUP-a TK-a.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora i izricanje mjera zabrane protiv više osoba.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i izricanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH, a tužilaštvo nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice u ovom predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba