Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА КАХРУ ВЕЈЗОВИЋА

25.02.2013. 15:11

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог притвора за Кахру Вејзовића, осумњиченог да је учинио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Кахру Вејзовића, рођеног 23.05.1970. године у Тареву, општина Кладањ.

Осумњичени је, након лишења слободе, предат поступајућем тужиоцу који га је испитао у својству осумњиченог лица, након чега је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец дана из разлога описаних у члану 132. ставу 1. тачки а) Закона о кривичном поступку БиХ.

Одређивање мјере притвора према осумњиченом предложено је због опасности од бјекства.

Кахро Вејзовић је осумњичен да је за вијеме рата у БиХ, као припадник резервног састава станице полиције Ступари, поступајући супротно члану 3. ставу 1. тачкама а) и ц) и члану 147. IV женевске конвенције о заштити грађанских лица за вријеме рата, сам или заједно са другим припадницима СП Ступари, намјерно наносио снажну физичку и психичку бол и патњу (мучење), повреде физичког интегритета и здравља, цивилним лицима српске националности који су незаконито затворени у зградама просвјетних радника и старом Мјесном уреду у Ступарима, општина Кладањ.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba