Vijesti

PREDLOŽEN PRIJEDLOG PRITVORA ZA KAHRU VEJZOVIĆA

25.02.2013. 15:11

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za Kahru Vejzovića, osumnjičenog da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva iz članka 173. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Kahru Vejzovića, rođenog 23.05.1970. godine u Tarevu, općina Kladanj.

Osumnjičeni je, nakon lišenja slobode, predat postupajućem tužitelju koji ga je ispitao u svojstvu osumnjičene osobe, nakon čega je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana iz razloga opisanih u članku 132. stavku 1. točki a) Zakona o kaznenom postupku BiH.

Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom predloženo je zbog opasnosti od bjekstva.

Kahro Vejzović je osumnjičen da je za vijeme rata u BiH, kao pripadnik rezervnog sastava stanice policije Stupari, postupajući protivno članku 3. stavku 1. točkama a) i c) i članku 147. IV ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba za vrijeme rata, sam ili zajedno sa drugim pripadnicima SP Stupari, namjerno nanosio snažnu tjelesnu i duševnu bol i patnju (mučenje), povrede tjelesnog integriteta i zdravlja, civilnim osobama srpske nacionalnosti koje su nezakonito zatvorene u zgradama prosvjetnih radnika i starom Mjesnom uredu u Stuparima, općina Kladanj.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba