Вијести

ОПТУЖЕНИ ХАЛИЛ КУЛОВАЦ (1976) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

20.02.2013. 15:24

Оптужени Халил Куловац споразумно је признао кривицу за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. КЗ-а БиХ, а у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужени Халил Куловац, рођен 23.12.1976. године у Рогатици, са тренутном адресом становања у Сарајеву, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени Халил Куловац је у потпуности признао извршење кривичног дјела које му се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 07.05.2012. године. Халил Куловац је оптужен за судјеловање у кријумчарењу око 7 кг опојне дроге марихуана – „сканк“.

У складу са споразумом, тужилац и одбрана сагласни су да Суд БиХ изрекне оптуженом Халилу Куловцу казну затвора у трајању од једне (1) године и шест (6) мјесеци.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела које је описано у оптужници Тужилаштва БиХ од 07.05.2012. године.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење, те права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba