Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА

20.02.2013. 15:16

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:
- Т.А. (1979) из Шамца, држављанина БиХ и Р Хрватске, и
- Х.А. (1989) из Шамца, држављанина БиХ. 

Оптужени се терете да су 30.05.2012. године у 22:20 часова, у мјесту Доња Дубица, заселак Трњак, општина Оџак, које се налази непосредно уз државну границу и ријеку Саву, мимо мјеста одређеног за прелазак државне границе између БиХ и Р Хрватске, у путничком моторном возилу марке опел тип “Зафира“, бх. регистарских ознака, у власништву оптуженог Т.А., превозили већу количину цигарета, коју је првооптужени претходно набавио од њему познатих лица, смјестио и сакрио на задњем сједишту.

Према наводима оптужнице, оптужени су на овај начин превезли 550 штека цигарета „Walter Wolf“ са акцизним маркицама Р Србије, укупне вриједности 16.500,00 КМ, али у даљњој намјери да покушају цигарете прокријумчарити преко државне границе у Р Хрватску, затечени су на споредном путу у непосредној близини граничног прелаза и спријечени од стране службених лица ЈГП Брод.

Оптужени се терете да су, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије покушали пренијети робу веће вриједности, чиме су учинили кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba