Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЕЛВЕДИНЕ ХИНДИЋ (1961)

18.02.2013. 15:26

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Елведине Хиндић, која се терети за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Елведине Хиндић, рођене 01.11.1961. године у Јабланици гдје је и настањена, држављанке БиХ.

Оптужена Елведина Хиндић се терети да је у просторијама породичне куће, које нису регистроване за обављање ове дјелатности, прерађивала сирову кафу тако да је исту пржила, мљела, вагала и паковала, а затим и продавала на продајној тезги на пијаци у Јабланици.

Према наводима оптужнице, Елведина Хиндић је дана 27.07.2012. године ставила у промет и продавала кафу која није била обиљежена акцизним маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, при чему су службеници Управе за индиректно опорезивање РЦ Мостар наведену робу одузели и то: сирову кафу у зрну у количини од 404 кг, пржену кафу у зрну у количини од 22,20 кг, мљевену кафу у количини од 20,90 кг, алуминијску амбалажу у количини од 79 комада и PVC амбалажу у количини од 600 комада.

Оптужена Елведина Хиндић се терети да је незаконито стављала у промет акцизне производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је учинила кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba