Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА 4 ЛИЦА

15.02.2013. 15:36

Тужилац Регионалног тима бр. 1 Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за изрицање мјера забране за 4 лица, осумњичена да су учинила кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175. и кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. Кривичног закона БиХ, а све у вези са чланом 180. истог Закона.

Поступајући тужилац је предложио мјере забране против:

- Мухамеда Анадолца, рођеног 1972. године у Бихаћу,

- Хусеина Бегића, рођеног 1964. године у Бихаћу,

- Абида Љубијанкића, рођеног 1969. године у Бихаћу, и

- Сабахудина Хафурића, рођеног 1972. године у Бихаћу.

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA) лишили су слободе наведена лица дана 12.02.2013. године, на подручју Бихаћа и Цазина, те су их јуче у јутарњим часовима предали у надлежност Тужилаштва БиХ.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац одлучио је да Суду БиХ предложи одређивање мјера забране ради осигурања присуства осумњичених током даљњег кривичног поступка, те спречавања ометања истраге због постојања опасности од напуштања мјеста пребивалишта и састајања са одређеним лицима.

У складу са наведеним, поступајући тужилац Посебног одсјека за ратне злочине предложио је одређивање мјера забране из члана 126. ставови 1. и 2. и члана 126а) став 1. тачке ц), д) и е) ЗКП-а БиХ, односно мјере: забране напуштања боравишта, забране путовања, забране састајања са одређеним лицима, забране кориштења личне карте и мјере обавезног јављања надлежном полицијском органу.

Приједлог за одређивање мјера забране прослијеђен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba