Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА И НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

12.02.2013. 15:05

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:
1.   Б.Е. (1991) из Тузле, држављанина БиХ, и
А.А. (1991) из Тузле, раније осуђиваног, држављанина

Оптужени се терете да су дана 26.07.2012. године, након што су на њима познат начин прибавили неутврђени број фалсификованих новчаница у апоенима од по 50,00 КМ, исте трошили куповином различитих роба на више продајних мјеста на подручју општина Жепче и Маглај. Након што је полиција обавијештена од стране преварених продавача о трошењу фалсификованог новца, полицајци су спријечили даље трошење тог новца тако што су идентификовали починиоце, те приликом претреса возила која користе и станова у којима живе, одузели осам фалсификованих новчаница.

Како се наводи у оптужници, оптужени Б.Е. је поменутог дана, у намјери стицања противправне имовинске користи, у путничком моторном возилу које користи, неовлаштено држао већи број пакетића опојне дроге амфетамин тзв. “speed“, бруто масе од око 5 грама, упаковане на начин како се обично налази у уличној продаји, коју је продавао њему познатим купцима.

Оптужница терети Б.Е. и А.А. да су заједно учинили кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. у вези са чланом 29. (сапочинилаштво) Кривичног закона Босне и Херцеговине, те да је Б.Е. сам учинио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 238. став 1. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba