Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ МЛАДЕНА ЖДРАЛУ

06.02.2013. 15:03

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за једног осумњиченог због учествовања у више неразјашњених убистава у протеклих 10 година, на подручју Сарајева и Источног Сарајева.

Осумњичени Младен Ждрале звани „Пата“, рођен 18.04.1981. године у Сарајеву, лишен је слободе прексиноћ на подручју Источног Сарајева, од стране овлаштених службеника Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA.

Притвор ће бити предложен из разлога описаних у члану 132. став 1., тачке а), б), ц) и д) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике у циљу онемогућавања прикупљања доказа и провођења истраге, због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, поново извршио исто или слично кривично дјело, као и због тога што се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна.

Наведено осумњичено лице је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичено је за кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2. КЗ-а БиХ и кривично дјело организовани криминал из члана 383а. став 3. КЗ-а Републике Српске, у вези са кривичним дјелима договор за учињење кривичних дјела из члана 247. КЗ-а БиХ, припремање кривичног дјела из члана 248. КЗ-а БиХ, а све у вези са кривичним дјелом убиство из члана 166. став 2. тачка а) КЗ-а Федерације БиХ.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba