Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG MLADENA ŽDRALU

06.02.2013. 15:03

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za jednog osumnjičenog zbog sudjelovanja u više nerazjašnjenih ubojstava u proteklih 10 godina, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Osumnjičeni Mladen Ždrale zvani „Pata“, rođen 18.04.1981. godine u Sarajevu, lišen je slobode preksinoć na području Istočnog Sarajeva, od strane ovlaštenih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1., točke a), b), c) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage, zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovno izvršio isto ili slično kazneno djelo, kao i zbog toga što se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Navedena osumnjičena osoba je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičena je za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. KZ-a BiH i kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 383a. stavak 3. KZ-a Republike Srpske, u svezi sa kaznenim djelima dogovor za počinjenje kaznenih djela iz članka 247. KZ-a BiH, pripremanje kaznenog djela iz članka 248. KZ-a BiH, a sve u svezi sa kaznenim djelom ubojstvo iz članka 166. stavak 2. točka a) KZ-a Federacije BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba