Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОЛОЖИО СВЕЧАНУ ЗАКЛЕТВУ

29.01.2013. 15:34

У присуству предсједника ВСТС-а БиХ, Милорада Новковића, новоизабрани главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, положио је заклетву, чиме је ступио на дужност главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОЛОЖИО СВЕЧАНУ ЗАКЛЕТВУ

Главни тужилац Салиховић је правник са дугогодишњим искуством у правосуђу. Учествовао је као експерт у многим процесима везаним за реформу правосуђа и законодавства у БиХ, а у протекле двије деценије обављао је различите руководне дужности у правосудним институцијама БиХ.

Након полагања свечане заклетве, главни тужилац се обратио медијима и истакао да ће приоритет у његовом раду бити јачање институције Тужилаштва БиХ и ефикасније процесуирање предмета организованог криминала, корупције и ратних злочина, као и обезбјеђење техничких и свих других ресурса за рад Тужилаштва БиХ.

На данашњој свечаној церемонији, заклетву је положио и замјеник главног тужиоца Драган Чорлија, тужилац из Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Тужилац Чорлија именован је за замјеника главног тужиоца 21.12.2012. године, те након полагања заклетве преузима ову дужност.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba