Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH POLOŽIO SVEČANU ZAKLETVU

29.01.2013. 15:34

Uz nazočnost predsjednika VSTV-a BiH, Milorada Novkovića, novoizabrani glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, položio je zakletvu, čime je stupio na dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH POLOŽIO SVEČANU ZAKLETVU

Glavni tužitelj Salihović je pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu. Sudjelovao je kao ekspert u mnogim procesima vezanim za reformu pravosuđa i zakonodavstva u BiH, a u protekle dvije decenije obnašao je različite rukovodne dužnosti u pravosudnim institucijama BiH.

Nakon polaganja svečane zakletve, glavni tužitelj se obratio medijima i istakao da će prioritet u njegovom radu biti jačanje institucije Tužiteljstva BiH i učinkovitije procesuiranje predmeta organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina, kao i osiguranje tehničkih i svih drugih resursa za rad Tužiteljstva BiH.

Na današnjoj svečanoj ceremoniji, zakletvu je položio i zamjenik glavnog tužitelja Dragan Čorlija, tužitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Tužitelj Čorlija imenovan je za zamjenika glavnog tužitelja 21.12.2012. godine, te nakon polaganja zakletve preuzima ovu dužnost.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba