Vijesti

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH POLOŽIO SVEČANU ZAKLETVU

29.01.2013. 15:34

U prisustvu predsjednika VSTV-a BiH, Milorada Novkovića, novoizabrani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović, položio je zakletvu, čime je stupio na dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH POLOŽIO SVEČANU ZAKLETVU

Glavni tužilac Salihović je pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu. Sudjelovao je kao ekspert u mnogim procesima vezanim za reformu pravosuđa i zakonodavstva u BiH, a u protekle dvije decenije obavljao je različite rukovodne dužnosti u pravosudnim institucijama BiH.

Nakon polaganja svečane zakletve, glavni tužilac se obratio medijima i istakao da će prioritet u njegovom radu biti jačanje institucije Tužilaštva BiH i efikasnije procesuiranje predmeta organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina, kao i osiguranje tehničkih i svih drugih resursa za rad Tužilaštva BiH.

Na današnjoj svečanoj ceremoniji, zakletvu je položio i zamjenik glavnog tužioca Dragan Čorlija, tužilac iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Tužilac Čorlija imenovan je za zamjenika glavnog tužioca 21.12.2012. godine, te nakon polaganja zakletve preuzima ovu dužnost.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba