Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ПЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ У УДРУЖЕНОЈ ПОЛИЦИЈСКОЈ АКЦИЈИ „ТРЕБЕВИЋ“

29.01.2013. 15:27

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за пет осумњичених лица, која су под истрагом усмјереној на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организираног криминала из члана 250., а у вези са кривичним дјелом царинска превара из члана 216. Кривичног закона БиХ, те тешка крађа из члана 287., изнуда из члана 295. и разбојништво из члана 289. Кривичног закона Федерације БиХ.

Осумњичена лица, за која је поступајући тужилац затражио притвор, лишена су слободе 27.01.2013. године у удруженој полицијској акцији кодног назива „Требевић“, у којој је учествовало више десетина полицијских службеника и службеника агенција за провођење закона са нивоа државе и ентитета.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана за осумњичене:

- С.П. (1983), В.Д. (1980), К.Н. (1964) и Б.М. (1980) из Сарајева, те Ч.М. (1966) из Груда.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора из разлога предвиђених чланом 132. став 1. тачке б) и ц) ЗКП-а БиХ.

Између осталог, мјера притвора предложена је због опасности да би осумњичени, боравком на слободи могли прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике у циљу онемогућавања прикупљања доказа и провођења истраге, али и због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашли на слободи, поново извршили исто или слично кривично дјело.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а тужилаштво наставља истрагу у овом предмету са циљем подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba