Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ НЕЏАДА РАМУЛИЋА (1973)

28.01.2013. 15:33

Тужилац Одсјека III подигао је оптужницу против Неџада Рамулића, рођеног 03.08.1973. године у Бихаћу, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ, који се терети да је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница терети Неџада Рамулића да је током друге половине 2012. године, као корисник монтажног објекта на градској пијаци у Бихаћу, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, стављао у промет нелегално умножена ауторска дјела, фиксирана на различитим носачима слике и звука, а за које је знао да се ради о нелегално умноженим копијама, начињеним супротно важећим законским одредбама о ауторским правима.

Како се наводи у оптужници, дана 22.08.2012. године, приликом реализације наредбе за претрес Суда БиХ, пронађено је укупно 876 комада нелегално умножених пиратских издања различитог садржаја и формата, која су привремено одузета од стране овлаштених службених лица Државне агенције за истраге и заштиту БиХ-SIPA.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba