Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JASMINA SMAILAGIĆA (1959)

24.01.2013. 15:11

Tužitelj Odjela III podigao je optužnicu protiv Jasmina Smailagića zvanog „Šeki“, rođenog 20.07.1959. godine u Bihaću gdje je i nastanjen, državljanina BiH, koji se tereti da je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. KZ-a BiH.

Optužnica tereti Jasmina Smailagića da je tijekom druge polovice 2012. godine u Bihaću, u svojoj videoteci "Šeki", bez odobrenja autora, stavio u promet autorska djela (igrane filmove, porno filmove, crtane filmove domaće i strane produkcije) pohranjena na CD/DVD medije, ukupno 6.787 komada, a za koje je znao da se radi o nelegalno umnoženim kopijama, protivno važećim zakonskim odredbama o autorskim pravima.

Optuženi Jasmin Smailagić se tereti da je stavio u promet autorska djela umnožena bez odobrenja autora, drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, a odobrenje je potrebno prema Zakonu BiH, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. KZ-a BiH, a u svezi sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima („Službeni glasnik BiH“, broj 63/10).

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba