Вијести

УЛОЖЕНА ЖАЛБА НА УКИДАЊЕ ПРИТВОРА ОПТУЖЕНОМ ЗОРАНУ ДРАГИЧЕВИЋУ (1962)

08.01.2013. 15:11

Тужилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ уложио је жалбу на одлуку Суда БиХ да се оптужени Зоран Драгичевић, звани “Кромпир“, пусти из притвора уз мјере забране напуштања боравишта и друге мјере забране које му је одредио суд.

Тужилаштво БиХ сматра да се овај оптужени треба налазити у притвору, због опасности да би боравком на слободи могао ометати кривични поступак.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Зорана Драгичевића, који се терети да је као бивши припадник ВРС и саучесник оптуженог Веселина Влаховића званог „Батко“, учинио кривично дјело ратног злочина над цивилним жртвама бошњачке и хрватске националности у сарајевским насељима Грбавица, Ковачићи и Враца, укључујући силовање и сексуално злостављање жртава, мучење, пљачкање и премлаћивање цивила.

Тужилаштво БиХ сматра, с обзиром на околности и процесуирање предмета у којем предстоји извођење доказа и саслушање свједока, да овај оптужени треба бити у притвору, те је због тога упутило жалбу на одлуку суда којом се овај оптужени пушта на одбрану са слободе уз мјере забране.

Жалба је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba