Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УЛОЖИЛО ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ О УКИДАЊУ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ АНЕСА САДИКОВИЋА (1976)

03.01.2013. 10:53

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ жалбу на одлуку Суда БиХ да осумњиченог Анеса Садиковића пусти на слободу, уз давање јемства у некретнинама и одређивање мјера забране.

Поступајући тужилац који води истрагу у наведеном предмету, у оквиру којег је проведена удружена полицијска акција кодног назива „Boss“, сматра да се осумњичени треба налазити у притвору, јер се ради о једној од најобимнијих истрага Тужилаштва БиХ у предмету организованог криминала и финансијског криминала, који се односи на злоупотребе и незаконите активности у износу од више десетина милиона КМ.

С обзиром на озбиљност предмета, тужилаштво сматра да се овај осумњичени треба налазити у притвору, јер истрага у овом предмету још увијек траје, те да његовим боравком на слободи постоји опасност од бјекства, као и опасност од могућности утицаја на свједоке или саучеснике и прикривања доказа.

Из наведених разлога Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ жалбу на наведену одлуку суда, у којој тражи да се одлука укине и осумњичени врати у притвор.

Анес Садиковић је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је за кривична дјела организованог криминала у вези са кривичним дјелима порезне утаје, царинске преваре и прања новца.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba