Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗОРАН ДРАГИЧЕВИЋ (1962)

05.12.2012. 15:03

Поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту - SIPА, дана 04.12.2012.г., око 7 часова на подручју Бијељине, лишили су слободе Зорана Драгичевића, некадашњег припадника Оружаних снага Републике Српске, осумњиченог за ратне злочине на подручју Сарајева, почињене током 1992. и 1993. године.

 

По налогу тужиоца из Регионалног тима број 4 Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ лишен је слободе осумњичени:

-      Зоран Драгичевић, рођен 29.03.1962. године у Сарајеву, држављанин БиХ.

Овај осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је током ратног периода, као припадник Оружаних снага Републике Српске учествовао у прогону цивилних лица несрпске националности у насељима Грбавица и Враца, општина Ново Сарајево, у којем прогону је вршио мучења, физичка злостављања, незаконита затварања и силовања цивила. Зоран Драгичевић се сумњичи да је учествовао у ратним злочинима као саучесник оптуженог Веселина Влаховића Батка.

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати, те након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела злочини против човјечности из члана 172. став 1. КЗ-а БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba