Vijesti

LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZORAN DRAGIČEVIĆ (1962)

05.12.2012. 15:03

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, dana 04.12.2012.g., oko 7 sati na području Bijeljine, lišili su slobode Zorana Dragičevića, nekadašnjeg pripadnika Oružanih snaga Republike Srpske, osumnjičenog za ratne zločine na području Sarajeva, počinjene tijekom 1992. i 1993. godine.

Po nalogu tužitelja iz Regionalnog tima broj 4 Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH lišen je slobode osumnjičeni:

-      Zoran Dragičević, rođen 29.03.1962. godine u Sarajevu, državljanin BiH.

Ovaj osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom ratnog razdoblja, kao pripadnik Oružanih snaga Republike Srpske, sudjelovao u progonu civilnih osoba nesrpske nacionalnosti u naseljima Grbavica i Vraca, općina Novo Sarajevo, u kojem progonu je vršio mučenja, tjelesna zlostavljanja, nezakonita zatvaranja i silovanja civila. Zoran Dragičević se sumnjiči da je sudjelovao u ratnim zločinima kao suučesnik optuženog Veselina Vlahovića Batka.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ga ispitati, te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela zločini protiv čovječnosti iz članka 172. stavak 1. KZ-a BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba