Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

04.12.2012. 15:13

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против два лица која се терете за неовлаштени промет опојним дрогама.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

1.   Д.Ј. (1983), држављанина Босне и Херцеговине и Републике Хрватске и

2.   С.Р. (1976), држављанина Босне и Херцеговине.

Оптужени Д.Ј. се терети да је од јануара до новембра 2011. године, у циљу стицања противправне имовинске користи, организовао групу људи у коју су приступила њему позната лица из Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и Републике Црне Горе, као и друга њима позната лица, све ради неовлаштене међународне купопродаје, преноса и превоза опојне дроге сканк из Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину, те даље у Републику Хрватску. Један од чланова ове организоване групе је и оптужени С.Р.

Дрога сканк проглашена је опојном дрогом и њен промет је забрањен према одредбама Закона о производњи и промету опојних дрога („Службени лист РБиХ“ број 2/92, 13/94) и чл. 53. Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога.

Како се наводи у оптужници, ова организована група људи је у више наврата, у поменутом периоду, неовлаштено прокријумчарила укупно око 100 килограма сканка, што је до сада међу највећим количинама сканка обухваћеним једном оптужницом, а чија вриједност на илегалном нарко тржишту прелази милион КМ.

Оптужница терети оптужене да су учинили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2., у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba